Reteta asta este usor de facut si incredibil de gustoasa. Poate fi facuta chiar si de catre cel mai neexperimentat bucatar pentru ca iese garantat!

Ingrediente:

  • creveti cruzi intregi 1 kg
  • o foaie de dafin mai mare
  • sare grunjoasa, 1/2 lingurita
  • 1-2 ardei piri piri uscati, se gasesc la orice magazin la raionul de condimente (puteti pune si mai multi daca va place foarte picant)
  • ulei de floarea soarelui un strat fin pentru a acoperi complet fundul cratitei
  • usturoi, o capatana medie

Toata aroma crevetilor este concentrata in cap si coaja. De aceea in momentul in care ii gatim, pentru a da o aroma intensa, nu este recomandat sa ii decojim. In plus, coaja pastreaza carnea intacta si nu se usuca la gatit ca in cazul crevetilor deja decojiti.

Se curata usturoiul de coaja si se preseaza cu cutitul pentru a se sparge cateii. Sau ii puteti pune cu coaja dar sa fie presati bine ca sa poata elibera aroma.

Intr-o cratita incapatoare si nu foarte adanca se pun uleiul, sarea, foaia de dafin, piri piri si usturoiul, la foc mediu, pentru a se cali un pic si pentru a da aroma uleiului. Trebuie avuta grija sa nu se arda usturoiul.

Se pun crevetii intregi, cu coaja, in cratita peste uleiul aromat, se amesteca si se acopera cu un capac. Focul se reduce la minim spre mediu. Dupa 5 minute se amesteca pentru a intoarce crevetii si pe cealalta parte. In momentul in care crevetii au capatat o culoare uniforma, portocalie, sunt gata.

Se servesc imediat. Recomand sa aveti paine pentru a o inmuia in sosul complet delicios! Si un pahar de vin alb pe care il gasiti AICI.

Pofta buna!

 

One Comment

  1. o reteta usoara, si delicioasa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *