Brigadeiro este cunoscut in multe tari drept „trufe braziliene”, datorita texturii sale moale si delicate, care aminteste de trufele franceze.
Daca iubesti ciocolata, desertul asta simplu si rapid cu ciocolata te va cuceri imediat. Si este incredibil de usor de facut!
Ingrediente:
– 2 conserve de lapte condensat (din acela indulcit si gros nu cel lichid pentru pus in cafea)
– 50 de grame de ciocolata pudra
– 50 de grame de unt
– decor de ciocolata pentru invelit
Punem toate ingredientele, mai putin decorul, intr-o cratita pe foc mic spre potrivit avand grija sa amestecam in continuu. In momentul in care se poate trece cu lingura peste fundul cratitei si se face ca o linie clara prin care vedem fundul cratitei, oprim focul si mutam continutul intr-un alt vas. Lasam preparatul sa se raceasca complet, se poate pune si un pic la frigider. Ungem o lingura mica cu ulei, la fel si mainile si formam bilute de ciocolata pe care le tavalim complet prin decorul de ciocolata.
Minunatia asta merge cu un pahar mic de vin de Porto dulce si aromat.