Supa Caldo verde portugheza

Ce e caldo verde, cea mai faimoasa supa portugheza si cum se face?

Caldo verde e o supa traditionala portugheza usor de facut care este regasita in toate regiunile Portugaliei.

Indiferent daca este facuta cu chourico, linguica (carnati mai subtiri) sau salpicao (mezel cu bucati mari de cotlet de porc, afumat), acompaniat de paine de malai sau servita simpla intodeauna contine cateva ingrediente obligatorii: varza (couve-galega) taiata fideluta subtire, ceapa, usturoi, cartofi si ulei de masline. Supa este pregatita intr-o oala traditionala de fier, amestecata cu o lingura de lemn si  servita in celebrele castroane portugheze de lut.

Ingredientele sunt simple, comune si relativ usor de gasit iar preparatul rezultat este un deliciu.

Ingrediente:

  • 500 g de cartofi
  • 200 g varza couve-galega sau varza kale
  • 1/2 chourico
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 dl ulei de masline
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 2 l de apa

 Mod de preparare

Puneti la fiert apa impreuna cu cartofii curatati, ceapa taiata in sferturi, cateii de usturoi si jumatate din cantitatea de ulei de masline. Adaugati sare si lasati la fiert pentru 30 de minute sau pana cand ingredientele sunt foarte bine fierte.

Varza couve galega tocata
Varza couve-galega

 

Intre timp, pregatiti varza. Noi aici o cumparam deja taiata fideluta. Daca folositi varza kale, o spalati bine, rasuciti in manunchiuri si taiati cat de subtire reusiti. Trebuie de principiu sa arate ca in poza alaturata.

 

 

 

 

 

 

Supa caldo verde pas intermediar

 

Dupa ce legumele s-au fiert bine folositi blenderul de mana sau orice alt dispozitiv pentru a transforma legumele intr-o crema fina. Daca doriti ca supa sa fie mai subtire, mai puteti adauga apa.

 

 

 

 

 

 

 

Supa la care am adaugat varza

 

Puneti din nou vasul la fiert la foc mic si adaugati si varza tocata. In momentul asta va trebui sa amestecati continuu pentru a nu se lipi de fundul cratitei. Totul se gateste pentru aproximativ 15 minute.

 

 

 

 

Dupa ce s-a fiert varza, taiati carnatul in rondele subtiri, adaugati restul de ulei de masline si mai lasati sa dea intr-un foc, din nou, amestecand in continuu. Gustati sa aiba cantitatea de sare dorita. Puteti adauga si piper, daca doriti.

supa Caldo verde portugheza rezultat final

 

 

 

 

 

 

 

 

Sugestie: Adaugati cateva rondele de carnat cand puneti legumele la fiert. Cand se paseaza totul carnatul va da o savoare mai intesa preparatului.

Pentru un gust autentic si traditional, gasiti chourico de la mama lui AICI.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *