Reteta desert pere betive

Acest desert este unul din cele mai bune deserturi mancate pana acum.

Si este asa de usor de facut. Il poate transforma pe cel mai novice in ale bucatariei intr-un mare master chef. Va recomand sa incercati.

Ingrediente

  • 6 pere mici, preferabil din soiul Pera Rocha
  • coaja de la o lamaie
  • 1 anason stelat
  • 1 baton de scortisoara
  • 150 g zahar
  • 4 dl vin rosu sec
  • 0,3 dl vin de Porto

Modul de pregatire

Combinati vinul rosu si zaharul intr-o cratita mica si puneti la fiert la foc mic.

Adaugati coaja de lamaie, anasonul stelat si batonul de scortisoara.

Curatati perele de coaja dar cu atentie pentru a pastra codita intacta. Dupa ce le-ati curatat le adaugati la celelalte ingrediente in cratita. Aduceti perele la fiert si fierbeti timp de 30 de minute (sau pana se inmoaie).

Intoarceti cu grija perele din cand in cand. Dupa cele 30 de minute, scoateti perele intr-o farfurie si le puneti deoparte.

Adaugati vinul de Porto in siropul din tigaie, acum fara pere si lasati sa fiarba siropul pana se reduce si se transforma intr-un sos mai gros.

Scoateti coaja de lamaie, anasonul si batonul de scortisoara din sirop.Turnati siropul peste pere si lasati-le sa se raceasca.

Vinul recomandat pentru a face acest desert in gasiti AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *