Reteta Bacalhau a Bras sau omleta cu peste portugheza

Ingrediente:

500 g cod hidratat, desarat si maruntit
500 g de cartofi
4 linguri de ulei de masline
350 g ceapa
5 oua
2 catei de usturoi
1 lingura de patrunjel tocat
Masline negre
Sare si piper
2 linguri de smantana (optional)

Modul de pregatire:

Nimic nu bate o reteta tradiționala portugheza. Cred ca este al doilea fel de mancare pe care l-am degustat pe meleagurile portugheze.

Codul deja hidratat si desarat se separa in fasii cu atentie pentru a nu ramane oase.

Curatati cartofii, spalati-i și taiati-i in paie cu ajutorul razatoarei. Daca nu aveti razatoare speciala, ii puteti cumpara pe cei prajiti deja pai. Cateodata in saptamana iberica se gasesc la Lidl. Sau, ii taiati rondele subtiri si pe urma le taiati marunt in forma de pai,

Ii spalati in mai multe ape, scurgeti și uscati cu o carpă. Ii puneti la prajit in ulei din abundenta pana se rumenesc si devin crocanti. Ii scoateti pe un prosop de hartie pentru a scurge excesul de ulei.

Curățați și taiati cateii de usturoi si ceapa in felii foarte subtiri.

Se incinge uleiul intr-o alta tigaie si cand este fierbinte se adauga cateii de usturoi si ceapa. Dupa ce usturoiul si ceapa s-au inmuiat, adaugati codul si lasati la gatit cateva minute cu un capac acoperit. Multa atentie sa amestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

Dupa cateva minute 5-7 minute, adaugati cartofii si ouale batute. Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca la foc mediu. Daca doriti ca sosul sa fie mai umed puteti adauga doua linguri de smantana de gatit.

La final, se presară pătrunjel tocat și se decorează cu măsline negre de calitate.

Al nostru a rezistat foarte putin si nu am avut timp sa ii fac poza si in farfurie :).

Bacalhau a bras sau omleta cu peste portugheza
Omleta de peste traditional portugheza

Bacalhaul il gasiti AICI. Noi il folosim pe cel Graudo la aceasta reteta.

Un vin genial care completeaza preparatul gasiti AICI.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *